Latino aerobika

S kombinacijo dobre glasbe in miganja do dobrega počutja

Kaj je latino aerobika

Vadba je skupek latino ameriških plesov (cha cha, rumba, salsa, merengue in bachate) ter elementov klasične areobike (poskoki, tek, počepi, lateralna gibanja, premiki rok). Nekateri se sprašujejo ali je to enako kot zumba. Odgovor je: NE! 

Pomembna razlika je v tem, da pri latino aerobiki bistveno bolj nadzorujemo gibalne elemente in tako ne pride do poškodb. 

Namen

Pri vadbi krepimo celoten srčno-žilni sistem, izvajamo krepilne vaje in se na koncu ob umirjeni glasbi tudi prijetno raztegnemo in umirimo. Poudarek je na gibalnih in motoričnih sposobnostih. Med vadbo se sprostimo od napornega delovnika. Glasba pozitivno vpliva na naše možganske celice in s tem vzpodbuja sproščanje hormonov sreče kot so serotonin, dopamin, oksitocin in endorfin. Slednji je nujno potreben za obvladovanje stresnih situacij v našem vsakdanu in je priporočljivo, da ga je čimveč.

Avtor vadbe

Vadbo je oblikovala Tadeja Lapajne Hoyos, saj je videla, da imajo ljudje radi latino glasbo, hkrati pa je želela, da je malo več kot ples.

Po sproščeni vadbeni urici vam bo celotno telo hvaležno, še posebno pa naša najpomembnejša mišica

srce

na katero preko dneva kar malo pozabimo.

Z možgani boste po vadbi na off in pripravljeni na spanje ali pa mogoče celo presenetite partnerja na kakšen drugačen način, saj pridete sproščene in dobre volje domov.
Saj vemo, kako je fajn takrat, ko nismo “tečne” 😉

Več informacij na